Intersac lanceert het duurzaam verpakkingsgamma

Onder invloed van jonge consumenten verandert de wereld. De toekomstige generatie bewindvoerders zal niet meer nadenken of we duurzaam bezig zijn of niet. Ze zal het de normaalste zaak van de wereld vinden. Ook in de voedingssector wordt hard gewerkt aan duurzame oplossingen. Lekker en verantwoord eten heeft een geweldige en duurzame verpakking nodig. Daarom lanceert Intersac het duurzaam verpakkingsgamma.

In samenwerking met het moederbedrijf Gault et Fremont, brengt Intersac het duurzaam verpakkingsgamma op de markt. Het is een label dat enkel gebruikt wordt voor die verpakkingen die ten volle alle duurzaamheidselementen combineert. Klanten kunnen in samenwerking met de Intersac designstudio op maat werk maken van het gewenste assortiment om voeding ter plaatse in te pakken.

Het “duurzaam gamma” label bestaat uit een reeks thuis composteerbare verpakkingen. Ze zijn gemaakt van papier en karton dat voldoet aan de PEFC- of FSC-keurmerken. Op deze manier wordt een bevoorradingsbron uit verantwoord beheerde bossen gegarandeerd. De producten in dit assortiment worden ook geproduceerd op basis van de Imprim’vert criteria.

Deze zijn zeer streng op het gebied van afvalverwerking, het niet gebruiken van giftige producten en energie-efficiënte productiemethoden. De verpakkingen worden in België en Frankrijk geproduceerd, wat het aantal afgelegde kilometers vermindert, in BRC gecertificeerde eenheden. Last but not least heeft Intersac, net als haar zusterbedrijven, het Global Compact ondertekend.

Hierna een handig overzichtslijstje:

  • PEFC
  • FSC
  • Imprim’vert
  • Local production
  • BRC
  • Global Compact
  • Thuis composteerbaar

Wil je meer weten over de mogelijkheden van dit duurzaam gamma? Kom dan de Intersac productie-unit bekijken en ontdek wat we met dit label voor uw ter plaatse verpakte verse voeding kunnen betekenen. Want lekker en verantwoord eten verdient een perfecte en duurzame verpakking.